Elementhus – en kjapp vei til et solid hjem

Elementhus har blitt en foretrukken metode for å bygge nytt i Norge. Det går kjapt, er bærekraftig og holder veldig høy kvalitet.

Mertola - Blå Bolig

Elementhus er en byggeteknikk som baserer seg på at man bygger ferdig deler av huset på en fabrikk og setter sammen de forhåndsproduserte delene på byggeplassen. Dette skiller seg fra den tradisjonelle måten å gjøre det på hvor alt ble satt opp på byggeplass.

Men hvorfor er egentlig elementhus så populært?

Fordeler med elementhus

Kostnader og tidsbruk ved bygging

Ved å bruke elementteknologi fremfor tradisjonelle byggemetoder reduseres byggetiden og trykket på miljøet, i tillegg kan kvaliteten bli bedre i for eksempel perioder med mye vær. For det første optimeres materialbruken på fabrikken slik at det ikke blir unødvendig kapp og annet avfall. Dette reduserer materialkostnaden og er veldig bra for miljøet.

Det er også mange ting på en byggeplass som ikke kan gjøres samtidig. Ved bruk av elementer vil oppføringen av selve bygget gå veldig raskt slik at man kommer videre i arbeidet med rør, elektro og innredning så fort som mulig. Elementene kommer pakket i rekkefølge slik at det blir enkelt for håndverkerne å sette dem opp. Jo lengre byggetid det tar å bygge desto mer byggelånsrente. Det samme gjelder for leie av avfallskontainere, stillaser og liknende som gjerne leies inn til hvert enkelt prosjekt.

Den tradisjonelle metoden for å bygge hus oppfattes sav enkelte for å være langdryg og krevende slik at den drog opp byggekostnaden. Kortere tid gir også lavere pris. Allikevel er kanskje det viktigste argumentet den høye kvaliteten på et elementhus.

Kvalitet

Bygningselementene bygges på en fabrikk som har kvalitets- og kontrollsystemer som sikrer at alt lages etter riktig standard. Alt er nøye kontrollert før det forlater fabrikken.

Fabrikken vår ligger i Norge og produserer alt etter norsk standard, slik at vi gjennom hele prosessen har en nærhet til produktet vi leverer. Fordi vi ikke importerer elementene fra utlandet, demper vi også huset karbonavtrykk.

Ettersom elementene produseres under tak utsettes de ikke for årstidene med varme somre, våt høst og iskalde vintre. Derfor kan man produsere den samme høye kvaliteten hele året uavhengig av hvordan været er på utsiden. Inne i fabrikken er været alltid det samme.    

Kvaliteten er også avhengig av riktig materialvalg. Vi bruker kun norskprodusert trevirke fordi det er det har den høyeste kvaliteten og er det beste for miljøet. Trevirket vokser relativt sakte i Norge slik at det blir tettvokst og holdbart. Dette er bra for miljøet fordi trærne naturlig filtrerer luft gjennom hele sin levetid.  Kortreist trevirke betyr også mindre forurensing i forbindelse med transport.

Ved å bruke norske trær, norsk produksjon og norske leverandører på vinduer og dører holder vi kvaliteten høy, med minst mulig press på miljøet.

Elementhus fra Blå Bolig

Når du kjøper et elementhus fra en av våre forhandlere får du med lokale håndverkere som kjenner våre modeller svært godt. Det betyr at byggeprosessen blir effektiv ettersom håndverkerne har erfaring og kontroll på hva som skal gjøres med de ulike boligtypene.

Vi har i over 40 år vært en av landets fremste leverandører av boliger. Vi består av et familiedrevet kjedekontor som håndterer tegninger, priser og garantier for våre forhandlere.

Forhandlerne våre er som oftest selvstendige byggmesterbedrifter med noen få dyktige snekkere hvor daglig leder gjerne selv er på byggeplassen. Dette gir håndverkerne nærhet til leveransen og trygghet for oss som kjenner håndverkerne godt, og vet hva de står for.

Selv om huset kommer i elementer, får du stor frihet til å påvirke hvordan alt skal se ut. For at du skal få inkludert dine meninger og ønsker i boligen, sitter vi sammen med deg og tegner boligen uten noen ekstra kostnad.

På den måten skreddersyr vi boligen slik at den blir et hjem som passer deg, din familie og din fremtid.

Arkitektene og tegnerne våre er alle sammen norske. Selv om det finnes dyktige tegnere i hele verden vet vi at det er viktig for våre kunder å snakke med en arkitekt som forstår nøyaktig hva de sier. Et hjem er en stor investering og sannsynligvis det stedet hvor du kommer til å bruke størstedelen av tiden din. Derfor kan vi ikke ta oss råd til å risikere at ikke alt blir slik du ønsker.

Vi er en familiebedrift som lager hjem for familier. Uansett om familien din er stor, eller om du trives aller best i ditt eget selskap så skal vi sammen skape et hjem for deg. Derfor har vi i mange år jobbet under en og samme visjon:

Vi skal sette gode spor ved å gi våre kunder en bolig som gir verdi for den, for oss og for våre omgivelser.

Raymond Monsen, daglig leder Blå Bolig

Med det i bunn, begynner vi å skape.

Hvordan kommer du i gang

Har du spørsmål om våre elementhus, er du velkommen til å ta kontakt med oss her på nettsiden. Vi videresender henvendelsen til din lokale forhandler og ber dem ta kontakt. Forhandleren kan svare på spørsmål og vil være din kontakt dersom du velger å kjøpe ditt nye hjem fra oss, fra begynnelsen av prosessen til huset er ferdig, -og i tiden som kommer etter.

Velkommen til ditt nye hjem fra Blå Bolig – Elementhus

Relaterte hus

Venezia

Stilfullt og funksjonalitet innvendig og utvendig. Stor takhøyde!
196 m2
3 soverom

Santana

Et moderne hus med rene linjer og god arealutnyttelse.
141 m2
3 soverom

Lamego

Moderne linjer og gode rom.
145 m2
3 soverom

Evora

Evora er et moderne og funksjonelt hus med stramme linjer.
215 m2
4 soverom